fredag 22 mars 2013

Update 4 - Musikvideo - Estet/Media (Final)

Nu när redovisningar nått sitt slut, tänkte jag berätta lite hur det gått.

När vi spåna om koncept för vår musikvideo tänkte vi först och främst på vad som är en stor fråga i skolan. Och det slog oss direkt att det va mobbning. Vi bestämde då att jobba runt det ordet och kom  med flera ideer. Vi hade bestämt:  Det ska vara en ledsen låt, nån ska bli mobbad och Temat ska vara ”Efter Regn Kommer Solsken”. Både Maria och Jag fann ”Mad World” än av de sorgligaste låtarna och presentera den för gruppen, som höll med om att den passa.

Så vi filmade då vår musikvideo med Maria som huvudroll, där hon blir mobbad, tappar livslusten, funderar på att ta sitt liv för att sedan bli ”räddad” av Jenna.
Vi använde oss utav en blå toning då det får videon att framstå som kall vilket skapar den här känslan att hon är ensam, övergångarna är som brända filmklipp som enligt oss visar på¨att videon är lika ”bruten” som huvudkaraktären. Bortglömd och förstörd.

Arbetet har funkat bra, vi gjorde vårt bildmanus, filmschema, och skrev ner kommentarer som väder och kameravinklar för att allt skulle gå fort. Detta resulterade i att det gick  rätt så foirt att bli klar utan komplikationer och trots de oändliga omtagningarna pga skrattattacker. Annars delade vi upp det så alla fick lika mycket att göra. Vare sig det va filma eller redigera.

Bildmanus stämmer inte helt, då vi la till många mer vinklar än bilderna visa på. Annars stämmer det bra med vad som hände i scenerna. Vi kände att  mer vinklar skulle göra det hela mer dramatiskt.

Alternativr hade vi ju kunnat göra ett reportage(ish)? Som typ följder den mobbades liv på avstånd där hon agerar berättar röst över filmen. Ett annat alternativ skulle va och göra musikvideon med ett alternativt slut, som t.ex att huvudkaraktären faktiskt tar sitt liv, det skulle väcka mer känsla om oro istället för det som vi ville uppnå med våran video: ”Hopp”

Vi anser att filmen blev bra. Vi är nöjda med att videon blev serriös trots att det blev många omtagningar. Dock kunde vädret varit bättre när det specielt kommer till temperatur.  Utomhus scenerna var jättesnabbt tagna pga frusna händer och kunde ha tagits med en lugnare takt. Tur va att de blev bra i alla fall trots det.

Annars är det inte mycket jag kan säga. Tack för mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar