måndag 4 mars 2013

Update 1 - Musikvideo - Estet/Media

 Vi filmar en musikvideo med låten "Mad World" av Gary Jules. Då låten är en låt av sorglig kaliber så har vår musikvideo en dyster ton den med. Vi valde att temat med videon ska vara "mobbning" och att själva "budskapet" som vi vill förmedla är "efter regn kommer solsken".

Kort sammanfattning av handling.
Huvudroll (Maria Jenelius) blir mobbad av mobbarna (Jesper Bodin och Jonas Johansson).
I deras gäng tillhör också en tjej (Jenna Ahrneteg), som bara hänger med utan att själv mobba folk.
Under videons gång blir Maria mobbad, hon gråter och funderar på att ta sitt liv och under de flesta moment åskådas hon av Jenna som bestämmer sig mot videons slut att det har gått för långt och bestämmer sig för att sätta stop för Jesper och Jonas. Detta resulterar i att Jenna och Maria blir bästisar. Mobbarna är inget problem längre och videon avslutas med ett bildspel av bilder där Maria och Jenna är på de ställerna Maria var utsatt och ledsen på, fast nu skrattandes och lycklig.

"Efter Regn Kommer Solsken" osv genialiskt osv.

Vi gjorde ett bildmanus, där vi skrev ner kamera rörelser (ex: "Panorera höger till vänster"), kamera vinklar, (ex: fågelvinkel), händelseförlop, vilka som ska agera i den utvalda scenen, samt extra detaljer (ex: de måste snöa, det måste vara lite folk osv)




Vi skrev också ner en planering på baksidan, med ställen vi skulle vara på, när det va lediga och vilka dagar vilka scener skulle filmas vart, så allt skulle kunna flyta på utan att vi stanna upp och fråga oss själva "Vad ska vi göra nu?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar