onsdag 13 mars 2013

Update 3 - Musikvideo - Estet/Media

Nu är vi äntligen klara med videon! När vi spåna om koncept för vår musikvideo tänkte vi först och främst på vad som är en stor fråga i skolan. Och det slog oss direkt att det va mobbning. Vi bestämde då att jobba runt det ordet och kom  med flera ideer. Vi hade bestämt:  Det ska vara en ledsen låt, nån ska bli mobbad och Temat ska vara ”Efter Regn Kommer Solsken”. Både Maria och Jag fann ”Mad World” än av de sorgligaste låtarna och presentera den för gruppen, som höll med om att den passa.

Arbetet har funkat bra, vi gjorde vårt bildmanus, filmschema, och skrev ner kommentarer som väder och kameravinklar. Därför gick allt fort och utan komplikationer.

Bildmanus stämmer inte helt, då vi la till många mer vinklar än bilderna visa på. Annars stämmer det bra med vad som hände i scenerna. Mer vinklar gjorde det mer dramatiskt.

Vi kunde ha förmedlat samma meddelande på flera andra sett. Vi kunde ha gjort ett reportage där vi följer en som blir mobbad som också agerar berättarröst. Vi kunde också ha gjort en musikvideo med alternativt negativt slut, där mobbningen inte stoppas och Maria i videon faktiskt tar sitt liv. Det hade nog väckt mer känslor, men mer känslor om oro än om hopp som vi satsa på.
Vi hade också ett par andra ideer där vi skulle multiplicera genom effekter "Jesper och Jonas" som att skolan bara skulle bestå av dessa två för att verkligen visa att maria var anurlunda, utstött eller mobbad. Denna idé skrota vi dock pga att det va lite av en förstor produktion. Annars hade det nog passat in i själva budskapet av videon.

Vi tycker annars att den blev mycket fin videon. Vi är nöjda med att videon blev serriös trots att det blev många omtagningar p.g.a. skrattattacker. Dock kunde vädret varit bättre när det specielt kommer till temperatur.  Utomhus scenerna var jättesnabbt tagna pga frusna händer och kunde ha tagits med en lugnare takt. Tur va att de blev bra i alla fall.

Klar och nöjd! :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar